BÖCKER        FÖRFATTARE / KONSTNÄRER        OM FÖRLAGET        KARIN ALMLÖF
SÖK
Finn Andersson
Ristat, ritat, blandat
Finn Andersson, Bjarne Agerbo
”När man träder in i grafikens värld är det svårt att undgå de gamla mästarna Rembrandt, Piranesi och Goya. De har stannat kvar i mitt hjärta. Det finns så mycket att hämta hos dem: Givetvis först och främst upplevelser men också lösningar på bildmässiga problem. Andra inspirationskällor är David Hockney och de ytterst känsliga svenska grafikerna Birgitta Liljebladh och Börje Sandelin. Fotografen Elliot Erwitt och tecknaren Anders Forsberg har en förmåga att fånga humorn i vardagen som jag finner mycket tilltalande.
Jag arbetar mest med torrnål, ibland med linjeetsning och sällan med akvatintetsning. Motiven varierar men djur förekommer ofta i mina bilder. I min lägenhet har jag en liten tryckpress och också i övrigt ordnat så att det går bra att göra torrnålar där. Vill jag utföra etsningar måste jag söka mig till en grafikverkstad. Flertalet etsningar är gjorda i Holbaek i Danmark. Ett par har tillkommit i Folkhögskolans i Lunnevad lokaler. I ungefär 35 år har jag tillbringat ett par sommarveckor i grafikverkstaden i Holbaek. Dessa veckor har varit lite av årets höjdpunkt.
Hur roligt jag än tycker det är att teckna och göra grafik har det ändå kommit i andra hand. Eftersom jag haft lärartjänst vid Alströmergymnasiet i Alingsås, har skolan och eleverna gått före. Har man åtagit sig ett arbete och uppbär lön för det, skall man sköta det efter bästa förmåga.”
Finn Andersson


Inbunden

80 sidor

pris 230:-

LÄGG I VARUKORGEN
 
« TILLBAKA