BÖCKER        FÖRFATTARE / KONSTNÄRER        OM FÖRLAGET        KARIN ALMLÖF
SÖK
Carl G Torstenson
Carl G Torstenson, Kristina Maria Mezei
Recension från Bibliotekstjänst

Det var på tiden att få en helhetspresentation av Carl G. Torstenson, född 1948, som i över fem decennier varit verksam som konstnär inom olika genrer och arbetat med skilda material som marmor, gjutjärn, keramik, textil, trä, olja, akvarell. Dessutom har han under en period varit verksam som scenograf vid Uppsala stadsteater. Han har gjort långa studieresor till bland annat Kina, något som satt spår i hans konstnärskap.

Kristina Mezei, konsthistoriker och konstvetare, beskriver i sitt förord kunnigt konstnärens verksamhet, hur han uttrycker sig i skilda tekniker, gärna med inslag av flera material och experiment som att bränna trä. Hon menar att det är kampen mellan kultur och natur som är det genomgående temat i hans verksamhet. Torstenson kan arbeta konceptuellt abstrakt men samtidigt vara mycket konkret och det holistiska perspektivet lyser alltid
igenom. Mezei påpekar att han är en konstnär som står över tidens trender.
Med hennes ord i bakhuvudet är det mycket givande att ta sig in i Torstensons bildvärld.

Hans verk presenteras generöst på helsidor som samtalar med varandra. Den fint formgivna volymen med förnämligt tryck avslutas med en förteckning över offentliga uppdrag, större utställningar, workshops och annan undervisning, samt fotografier av konstnären i arbete.

Ur BTJ-häftet nr 16, 2021
Lektör Inger Fredriksson

Beställes genom att mejla
info@almlofs.se

Inbunden

144 sidor

pris 280:-

LÄGG I VARUKORGEN
 
« TILLBAKA